zondag 3 oktober 2010

Ding één, twee en drie staan in de file: zegt de één tegen de ander......

Waarom heb ik ook weer voor dit vak gekozen? Omdat ik dan de beschikking had over een ongekende hoeveelheid boeken zonder ze zelf allemaal te hoeven aanschaffen? Omdat ik dan de hele dag lekker kon lezen? Of was er iets anders dat trok? Was mijn nieuwsgierigheid doorslaggevend voor de keus. Want dat ben ik en blijf ik. Soms leuk, soms lastig want nieuwsgierigheid kost tijd. Mijn eerste kennismaking met internet kostte nachtrust want er viel zoveel te ontdekken. Wat gebeurt er als ik hier op doorklik? Welke informatie is daar te vinden?

Inmiddels kan ik me een leven zonder internet niet meer voorstellen, maar weet ik ook dat er op digitaal gebied nog een wereld open ligt. Er zijn nog gebieden op mijn digitale kaart die bestaan uit witte vlekken, terra incognita. Deelname aan de
23 dingen gaat als het goed is die plekken inkleuren!


En het gaat snel. Je doet gewoon je ding en voor je het weet loop je zomaar dingen achter. Heb je wel een blog aangemaakt en een eerste bericht geschreven maar daarna niets meer van je laten horen. Heb je wel volgers maar heb jijzelf niet gereageerd op hun berichten. Lees je de blogs van anderen en ontdek je een schat aan informatie. Van nog een enthousiaste Pratchett lezer en een collega die ook into Doctor Who is, tot allerlei muziekstijlen en groepen die de moeite van het opzoeken waard lijken.  Kortom
23 dingen heeft bij de eerste drie dingen al een heleboel losgemaakt. Nu nog even tijd maken om er iets mee te doen.

5 opmerkingen:

  1. Ach... tijd maken. Geen tijd voor iets is, volgens een vriendin van mij, bezig zijn met andere leuke dingen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat Stekelroosje een erg slimme vriendin heeft. Zo had ik het ook nooit bekeken...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat we in ieder geval gemeen hebben, is de nieuwsgierigheid naar alles. Dat heeft ons zeker naar dit beroep gedreven. Uit ervaring weet ik dat dit ontzettend veel tijd kost, maar het geeft ook zoveel energie. Het volgen van je mede-23dingers is door de tijdsdruk lastiger, als "oud-gediende" des te leuker. En ook nu weer leer ik nieuwe dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi van taal jouw blog, leuk om te lezen. En ach al die dingen komen echt wel. De file lost zich heus een keer op. Trouwens afgelopen dinsdag behoorlijk in de file gestaan voor we Almere bereikten. Kost veel tijd die anders besteed had kunnen worden. Gelukkig moet iedereen dan zijn ziel in lijdzaamheid bezitten en kom je uiteindelijk op de plek aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelfs nu hebben we het nog over het fileprobleem... Ik kan mij er wel iets bij indenken..... Na vijf dagen griepachtige verschijnselen (is hier geen ding voor...?) loop ook ik weer zwaar achter met volgen, lezen en actief bijdragen. Het is echter zaak om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Doe vooral de de (leuke) dingen en blijf als alles het toelaat ook volgen en reageren. Je schrijft het wel mooi van je af of was het juist naar je toe...?

    Jos

    BeantwoordenVerwijderen