woensdag 8 december 2010

Hoe maak ik mensen enthousiast voor boeken? Sociale bibliotheekcatalogi (ding 21)


Eén van mijn favorieten
 Joepie dit zijn de leuke dingen van het bibliotheekvak. Hoe maak je mensen enthousiast voor lezen en boeken (films en muziek mogen natuurlijk ook). Niets is plezieriger dan een klant die tevreden (of vol afwachting) naar huis gaat met een voor hem of haar nieuwe schrijver of titel. Bij sociale bibliotheekcatalogi als My Discoveries en WorldCat hoef je dat niet eens te beperken tot die ene klant die aan je bureau staat maar je kunt je enthousiasme loslaten op een onbeperkte groep lezers. Hier moet elke gerechtaarde bibliothecaris toch van likkebaarden?!

Leuk gespeeld met My Discoveries.

Hierbij een resencie van één van mijn favoriete boeken, weer helemaal in beeld vanwege een bezoek aan Londen in de afgelopen herfstvakantie.


Neverwhere / Neil Gaiman (Nederlandse titel Niemandsland)
Voor iedereen die wel eens in de Londense Underground heeft gereisd een must om te lezen. Spannend en uniek beschreven verhaal over het leven in Londen Below een wereld tussen de kieren van onze eigen maatschappij, bevolkt met bizarre wezens, aartsgemene schurken, dappere strijders, een echte Engel en honderden ratten. Na lezing van dit boek kijk je met een andere blik naar de stations en metrogangen in Londen. Je reis ondergronds wordt er een stuk avontuurlijker door. En zelfs Harrods ziet er niet meer hetzelfde uit als je eenmaal kennisgemaakt hebt met de Floating Market.

Beter; lees dit boek in het Engels! Nog beter; zie dat je de DVD te pakken krijgt van de televisie serie die de BBC naar aanleiding van het boek maakte. Zelden zo genoten van een verfilming van een boek.

1 opmerking:

  1. Treffende relativering van 2.0 in samenhang met het fysieke boek...dvd en beleving...

    Toppie

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen